[okänt nummer] [olivia emdebrant edlund]

[okänt nummer] [olivia emdebrant edlund]

söndag 10 mars 2013

vegetarisk middag


förra veckan lagade jag och adam en något sen men supergod vegetarisk middag, eftersom vi båda är vegeterianer. den bestod av bönbiffar som vi även hade lite rivna morötter i, en fin sallad, en himla bra dressing som adam blandade och så tortillabröd istället för pitabröd som det stod i receptet. och ja, vi drack ur koppar för att det är lite hippt och fränt. det blev iallafall otroligt gott, och vi har båda kommit överens om att det är den bästa middagen vi någonsin lagat. vi använde det här receptet till biffarna
1 burk kidneybönor, 400 g
1 morot
1 ägg
1 dl finhackad purjolök
1 tsk strösocker
125 g keso chili chipotle
12 dl finhackad färsk persilja
svartpeppar
salt
smör till stekning
sen är det bara att först mixa bönorna med ägget och riv moroten blanda i den samt purjolök, keso och persilja. salta, peppra och sockra och låt det sen svälla i tio minuter innan de steks som biffar och serveras. blanda snabbt ihop en liten dressing att ha till, av till exempel gräddfil och massa goda kryddor. sen behöver man ju inte ha tortilla- eller pitabröd till, man kan göra lite som man vill. till exempel kan man göra en god couscoussallad eller varför inte satsa på några fina bönburgare, med gott lantbröd istället för hamburgerbröd.
 

6 kommentarer:

  1. Mm. Låter gott! Och vad fint du har det här. Det är första gången jag trillar in här.

    SV: tack snälla! Jag har nyligen bytt upp mig från en Nikon D3100 till en begagnad Nikon D300. Den är kanonbra! :)

    SvaraRadera
  2. Mmm det verkar vara jättegott ju!

    SvaraRadera
  3. Ska verkligen prova dessa, gud så gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja det borde du göra! det var så gott!

      Radera